ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спад в цените на едро на оранжерийните домати

Домати

Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро в България, тази седмица загуби още1.08 на сто от стойността си до 2,287 пункта. Нивото на индекса в началото на годината беше 2,316 пункта, става ясно от сайта на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Оранжерийните домати поевтиняват на борсата със 7.2 на сто и се търгуват по 3.34 лева за килограм. 

В същото време цената, на която се продават оранжерийните краставици, се вдига и те се намират по 3.03 лева за килограм. Червените чушки също поскъпват и се купуват по 4,32 лева за килограм на борсата в края на седмицата.

Повишение има и при картофите – с 11.9 на сто. Цената им вече 1.51 лева за килограм. Зелената салата поскъпва с 15,8 процента и се продава по 1.32 лева за брой.

Понижение има при морковите. Цената им пада до 1.51 лева за килограм. При зелето поевтиняване е с 5.9 на сто и се намира на борсата по 1.28 лева за килограм. 

Ябълките, които са от внос, поевтиняват и се търгуват по 1.73 лева за килограм. Цената на ягодите пада до 5.06 лева за килограм. 

Лимоните обаче поскъпват и вече се намират по 2.38 лева за килограм. Бананите вдигат цената си до 3.01 лева за килограм. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст