АПИ приема оферти за проектиране и ремонт на път II-29 Добрич-ГКПП “Йовково”

сграда апи

До 26 юни могат да се подават оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране, упражняване на авторски надзор и строителство на близо 32 км от път II-29 Добрич – ГКПП „Йовково“. Индикативната стойност на този проект е 38.4 млн. лв. без ДДС, уточниха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Второкласният път е основна пътна връзка на населените места с. Стефан Караджа, град Генерал Тошево, с. Кардам и Йовково с областния център Добрич. По участъка обаче преминава и трафикът за граничния пункт „Йовково“ с Румъния. Пътят е построен през 1912 година. В периода 1965-1968 г. е поетапно ремонтиран, а преди близо 20 години отсечката е рехабилитирана.

Трафикът през ГКПП „Йовково“ е доста натоварен, като по данни на АПИ за миналата година оттук са преминали над 100 000 автомобили.

Срокът за изпълнение на проектантските работи е 180 календарни дни и е разделен на три етапа. Срокът за извършване на строително-монтажните работи е 600 календарни дни.

С тази обществена поръчка ще бъде определен изпълнител за изработване на технически проект и извършване на строително-монтажните работи. Разработката на технически проект е първият и задължителен етап за качествени ремонтни дейности на участъка в съответствие с нормативните изисквания.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст