Светослав Малинов: Радев заяви директно, че не иска да има кабинет

Светослав Малинов

“Очаквам подновяване на преговорите и редовен кабинет до три дни”

“При връчването на втория мандат чухме как държавният глава заяви официално пред цялата нация, че не иска да има редовно правителство, иска да се отиде на предсрочни избори, иска да продължи да управлява през служебен кабинет. Оттук нататък единствената задача на партиите е да излъчат редовно правителство, независимо от компромисите”. 

Това каза пред БНР политологът доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат, политик от ДСБ. 

И определи като “грозен момент в българската демократична история” начина, по който Румен Радев е връчил мандата. 

“Очаквам подновяване на преговорите и редовен кабинет до три дни. Това е ситуация, която повече не бива да се отлага. Много лош знак за Европа е словото на президента. Това ще предизвика сериозно сътресение в репутацията. Освен това той заяви, че не иска да му се пипат службите… Това е много дълго обмисляно слово”, заяви бившият евродепутат.

Доц. Малинов посочи, че “би било проява на невероятна арогантност”, ако не се направят промени в проектокабинета “Денков”. 

“Всичко трябва да се отвори за нови преговори. Отговорността на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС неимоверно нарасна пред техните избиратели. Президентът играе срещу това мнозинство български граждани… Провокацията на президента е разкодирана и ще се действа според новата обстановка. Нямам съмнение, че ще бъде излъчено правителство”, категоричен е политологът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст