ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радостин Василев се страхувал за живота си

Радостин Василев

Напускащият парламентарната група на ПП-ДБ Радостин Василев, който публикува записа от разширеното заседание на ръководството на “Продължаваме промяната”, обяви пред БНТ, че се страхува за живота си и че е под охраната на МВР. “Винаги трябва човек да се оглежда в редиците си постоянно. Оказва се, че е закодирано да има при нас предателство. В никакъв случай аз се нямам за предател, напротив – имам се за човек, който единствен има смелост да прави това, което обществото има право да знае”, изтъкна той.

Василев отрече да е публикувал записа след консултации с президента. Отрече и да е искал креслото на министър на спорта. И разказа, че издигнатият от ПП-ДБ кандидат за премиер Николай Денков е предложил първоначално в проектокабинета си “корупционна фигура от ГЕРБ” за министър на спорта. “Имах един разговор с Николай Денков преди около две седмици, в който ми каза, че профилът на това правителство няма да е антикорупционен, каквото и да означава това. Още в самото началото той предложи за министър на спорта отявлена корупционна фигура на ГЕРБ, замесен с корупционни схеми в спорта. Докато аз бях министър, успях да го хвана в тези схеми”, добави депутатът.

“Никой не е казал, че записът е таен, за да ми разрешава някой да го запиша. Имайте предвид, че можеше този запис да изтече и тайно, нали така? Но аз застанах с лицето си, за да го покажа и да кажа, че аз съм го направил и че аз не мога да подкрепям такава уйдурма, каквато се случва в момента и такъм тип разговори, които са срамни и пошли”, подчерта Василев.

Той посочи, че съгласуването на имената на директори на службите с чужди посолства е в противовес с националната сигурност и е заплаха за националната сигурност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст