ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Асен Василев: Залогът е диктатура или парламентарна република

Асен Василев

След днешното връчване на мандата от президента мисля, че стана ясно какъв е залогът. Това написа съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев във Фейсбук. 

“След днешното връчване на мандата от президента мисля, че стана ясно какъв е залогът. Диктатура или парламентарна република. Изборът (за)сега е в ръцете на парламента”, написа Василев. 

Припомняме, че преди два часа държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на “Продължаваме промяната-Демократична България”. Президентът обаче призова акад. Николай Денков, който е номинацията на формацията за кандидат-премиер, да “преосмисли” реализацията на мандата. Причина за думите на Радев бяха последните политически събития в страната, измежду които са били дискредитирани и политици, и институции, в т.ч. и на европейски представители.

Във Фейсбук граждани организират протест срещу водената от президента Румен Радев политика. Демонстрацията е насрочена за утре, 30 май, от 18.30 часа пред сградата на президентството.

“На 30.05 от 18:30 се събираме пред Президентството! България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО и трябва ясно да го заявим на всички! Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива. Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност”, заявяват организаторите.

“Няма да позволим да се превърнем в Беларус! Президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента!”, се казва още в призива за протест.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст