ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вътрешният министър със сигнал до прокуратурата за украинските бежанци

мвр

Вътрешният министър Иван Демерджиев е внесъл сигнал в прокуратурата за нарушения на последното редовно правителство с помощите за украинските бежанци.

Демерджиев напомни, че в редовния кабинет е имало вицепремиер, който е отговарял за тази дейност, макар да не спомена конкретно името на Калина Константинова.

Вътрешният министър изтъкна, че за сравними периоди от пет месеца служебното правителство е отпуснало 43 млн. лв, а предишното редовно правителство – 151 млн. лв. за подпомагане на бежанците.

“За пример ще дам, че над 43%  са изплатени на 24 физически лица, които са посочени като лица за контакт, на 42 дружества, което е странно и поражда много въпроси. Наред с това над 93 млн. лева са изплатени по протоколи, които не е ясно кой е подпомогнат, както и броя на лицата, които са подомогнати. А стресиращите факти са, че най-вероятно са подмогнати т.нар. мъртви души – хора, които само по документи се намират в определени хотели”, каза министърът.

Демерджиев предупреди, че има опасност от връщане на европейски средства, с които е финансирана дейността по подпомагане на бежанците от Украйна

От “Продължаваме промяната” съобщиха, че Калина Константинова ще отговори утре на изнесените от Иван Демрджиев данни за евентуални нарушения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст