В НС ще бъдат изслушани службите за сигурност заради записа на Василев

Парламент Народно събрание сграда

 Днес в 13:00 часа на извънредно заседание на парламента ще бъде разгледано постъпилото искане от ПГ на “Възраждане” за изслушване на председателя на ДАНС, на директора на служба “Военно разузнаване” и на председателя на ДА “Разузнаване” на основание чл. 111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, относно изнесените твърдения от народен представител от парламентарната група “Продължаваме Промяната – Демократична България“, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави.

Припомняме, че в петък (26 май) вече бившият депутат от “Продължаваме промяната” Радостин Василев пусна запис, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на формацията. В него се чуват гласове, които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев.

В записа се чува как по време на онлайн срещата миналата неделя се обсъжда евентуална коалиция с ГЕРБ. Тогава бившият премиер Кирил Петков обяснява как подобно нещо не бива да бъде представяно като коалиция. Той казва, че такова правителство със сигурност ще “изпере” лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Асен Василев пък заявява, че кабинет ще има, докато Борисов се страхува от главния прокурор Иван Гешев.

По програма ще бъде проведен и парламентарният контрол, до който не се стигна в петък, поради удължаване на законодателната част на заседанието с гласуване на второ четене на промените в Наказателно-процесуалния кодекс.

Предвижда се на въпроси на депутати да отговарят вицепремиерът Иван Демерджиев, както и министрите Росица Велкова-Желева, Найден Тодоров, Иван Шишков, Сашо Пенов, Никола Стоянов, Росица Карамфилова-Благова и Весела Лечева

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст