Демерджиев: Между Ами и Къро е имало конфликт

Иван Демерджиев

Между Ами – Размиг Чакърян-Ами, чиято фирма “Интерпред Еврологистик” е извършвала санитарния контрол на ГКПП “Капитан Андреево”, и разстреляният в РЮА Красимир Каменов-Къро, е имало конфликт.

Това обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в кулоарите на парламента, попитан дали между разследването на убийството на Къро и вчерашната акция на МВР в известен столичен ресторант в кв. “Драгалевци” по повод двама известни бизнесмени – Ами и Петър Петров – Еврото, има някаква връзка.

Демерджиев отказа да даде повече подробности, докато тече разследването. Уточни само, че служител на МВР вече има разрешение от Рияд да отиде на място и да се запознае с хода на разследването. По случая се разследва и връзка с убийството на семейство Димови през 2018 година. Министър Демерджиев разкри, че убийството не е дело на българска група, но по-важното от този факт е кой я е ангажирал. По тази линия се събира всевъзможна информация и се работи по всички възможни версии, уточни вътрешният министър.

По отношение на репликата от записите на заседанието на Националния съвет на “Продължаваме промяната”, че от ПП искат да правят избори с “наше МВР”, Демерджиев коментира, че от 2 август, откакто е служебен министър на вътрешните работи, за неговото ведомство може да говори единствено българският народ.

“Министерството на вътрешните работи не служи на никого – нито на политическа, нито на икономическа сила, нито на чужда сила от какъвто и да е характер. И не се отчита пред такива сили”, подчерта Демерджиев.

Попитан как ще коментира днешното изслушване на председателите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване, Демерджиев отговори, че му се виждат странни коментарите по отношение на службите – той бе категоричен, че те се стремят да противодействат на престъпността, включително и на влиянието на чужди разузнавания. Той обърна внимание, че ако е имал данни за такова влияние, е щял да ги докладва и на премиера, и на президента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст