ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зеленски: Решено е за тактиката и сроковете на контраофанзивата

Зеленски

Мащабната контраофанзива “ще доведе до ново изтегляне на руснаците от наши територии”, прогнозира украинският военен министър

В късното си видеообръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски заяви, че на последното съвещание на военното ръководство на страната е била прието решение за тактиката и сроковете за украинската контраофанзива.

“Не само обезпечаването с боеприпаси, не само подготовката на нови бригади, не само нашата тактика, но и сроковете. Това е най-важно – сроковете за това как ще се движим. Ние ще го направим. Решенията са взети”, заяви Зеленски, цитиран от БНР.

“Имаме сериозни шансове да направим пробив през лятото”, казва в публикувано вчера във френския всекидневник “Уест-Франс” интервю украинският министър на отбраната Олексий Резников, предаде Франс прес.

“Искаме да сломим волята на руснаците за победа във войната”, казва още Резников, като изтъква, че целта на контраофанзивата е Украйна да си възвърне териториите “в международно признатите граници от 1991 г.”, включително и Крим.

Мащабната контраофанзива “ще доведе до ново изтегляне на руснаците от наши територии”, прогнозира украинският министър.

(Руската частна военна компания) “Вагнер” използва затворници и по време на обсадата на Бахмут за осем месеца загинаха и бяха ранени 60 хиляди души”, казва Резников пред френското издание, без да уточнява дали става дума за общите загуби на двата лагера или не.

В интервюто украинският министър на отбраната обръща внимание на това, че Украйна се нуждае от незабавни доставки на оръжие от западните си съюзници.

Пред френския всекидневник Резников изразява и надеждата си, че “до края на годината” Киев ще получи изтребители Ф-16 американско производство, с чиято помощ украинските сили ще могат да се противопоставят на руската въздушна мощ и да нанасят удари по ариергарда на руските войски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст