“Нетера” е сред ключовите дейта център инвеститори в Европа

нетера

“Нетера” е призната за един от „Най-видните инвеститори в дейта центрове в Европа“ и е единствената българска компания в този списък редом с имена като Amazon Web Services, Facebook (Meta), Equinix, Google, Microsoft, NTT Global Data Centers, Orange Business Services и други.

Класацията е част от проучване на консултантската компания Arizton, озаглавено „Европейският пазар за изграждане на центрове за данни – перспективи и прогноза за индустрията 2023-2028 г.“, отбелязват от „Нетера“.

„Нетера“ е доверен доставчик на дейта център решения и глобална свързаност както за най-големите световни компании, така и за малкия и среден бизнес.

Компанията притежава четири дейта центъра, в които предоставя на клиентите си първокласна колокация, бърза и сигурна свързаност, по-ниски разходи за охлаждане, възможност за наемане на апаратура и сървъри и поддръжка от професионален екип 24*7.

Центровете за данни на „Нетера“ работят под марката „София дейта център“ – SDC. Два от тях са в София и се намират в общ кампус. Те са изградени и оборудвани в съответствие с най-високите стандарти в индустрията и осигуряват на своите клиенти свързаност с най-големите телеком оператори в света.

SDC Столник е част от „Дейта център парк Столник“ – най-големият дейта център и телекомуникационен хъб в Югоизточна Европа. SDC Русе е основна точка на присъствие на BFOR – най-краткото оптично трасе между Румъния и Турция.

Чрез своите центрове за данни и вече изградената глобална мрежа от над 200 точки на присъствие в повече от 65 държави, Нетера предоставя широко портфолио от услуги. Компаниите се доверяват на телекома за международна свързаност, гарантиран бизнес интернет (DIA), глобален пиъринг, DDoS защита, дейта център услуги, сървъри под наем, облачни решения и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст