ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ПП-ДБ очакват подновяване на разговорите с ГЕРБ-СДС

Андрей Гюров

Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои до фризера, или ще поеме отговорно поведение спрямо българските граждани“. Това заяви за Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров.

Той добави, че от коалицията се надяват разговорите с ГЕРБ-СДС да бъдат подновени. По думите на народния представител ситуацията се е променила драматично, но и двете страни трябва да намерят решение. Гюров допълни, че топката е в ръцете на ГЕРБ и от ПП-ДБ очакват обаждане, за да бъдат подновени преговорите за редовно правителство.

Той коментира и президента Румен Радев, който изостри тона при връчването на втория мандат. “Г-н Радев изгуби своя образ на обединител и лидер на нацията. Той си позволи в един момент да вкара личния интерес. Досега винаги сме говорили, че действията на президента показват, че той не иска да има редовно правителство в страната”, заяви Гюров.

Депутатът изрази съмнение в законосъобразността на думите на държавния глава, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно. “Президентът показа на всички какво е неговото отношение към Конституцията на страната, която изведнъж му отесня”, каза Гюров и добави, че в обществото се вижда засилване на “президентското лоби”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст