Масирана руска атака по Киев, един човек е загинал

експлозии киев взривове

Украинската ПВО унищожиха над 20 дрона, заяви военната администрация на Киев

Най-малко един човек загина и трима бяха ранени в Киев при падането на отломки върху жилищна сграда, след като Русия предприе днес поредната си въздушна атака срещу украинската столица, предаде Ройтерс, като се позова на украински представители.

Военната администрация на украинската столица съобщи в “Телеграм”, че двата най-горни етажа на жилищната сграда са унищожени и че все още може да има хора, затрупани под руините.

Кметът Виталий Кличко съобщи, че най-малко един човек е загинал, че един е приет в болница и че други двама са ранени.  

Украинските сили за противовъздушна отбрана унищожиха над 20 дрона при отблъскването на днешната руска атака, заяви военната администрация на украинската столица.

Ръководителят на военната администрация на града Сергий Попко определи днешната атака като масирана. В “Телеграм” той заяви, че Русия е извършила нападението само с дронове “Шахед” иранско производство.  

Това е третата атака срещу Киев за 24 часа – понастоящем не е ясно какъв е броят на дроновете, използвани от Русия при днешното нападение, отбелязва Ройтерс.

През май Русия подлага Киев на непрестанни атаки с дронове и ракети. Нападенията се извършват предимно през нощта, за да въздействат на психиката на хората, заявиха украинските власти.

Днешната атака е 17-ото въздушно нападение на Русия срещу Киев този месец. Вчера имаше две атаки срещу украинската столица, отбелязва Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст