ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трима акционери в “Телелинк БСГ” продават още 25% от акциите си

Пари

Любомир Минчев – основател и мажоритарен акционер в „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД, съвместно с акционерите Иво Евгениев и Спас Шопов, са взели решение за предлагане на съществуващи акции на дружеството на “Българска фондова борса”. Съгласно решението на тримата, в периода между 1 и 7 юни тази година за продажба ще бъдат предложени до 3 125 000 акции, представляващи до 25 процента от капитала на дружеството. Цената, по която ще продават тези акционери, е фиксирана и е 9.50 лв. за акция. 

Припомняме, че в свое изявление от 17 февруари, Любомир Мончев обяви, намерението си през идните месеци да предложа на “Българска фондова борса” миноритарен пакет акции, като запази мажоритарен дял в компанията. 

Иво Евгениев и Спас Шопов са участвали в учредяването „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ и в реализираната предходна продажба на акциите на компанията в периода 2020-2021 година. Тогава тя се реализира чрез три последователни транша на БФБ след предварително обявена процедура за продажба. 

“Целта на тази продажба е да дадем възможност на по-широк кръг потенциални инвеститори да се присъединят и подкрепят перспективи за ускорен растеж на компанията през следващите години, запазвайки от моя страна мажоритарен дял”, посочва в изявлението си Любомир Минчев.

Тримата продаващи акционери са избрали „Елана трейдинг“ АД за инвестиционен посредник по тази сделка.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст