ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов е категоричен, че няма да си даде имунитета

Бойко Борисов градска Прокуратура

Две години бях без имунитет и нямаше съдебна реформа, сега има приет закон и започват да искат имунитети, как да го разбирам това“, каза от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той е категоричен, че няма да си даде доброволно имунитета. “Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го дам, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента. Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания“, поясни още Борисов.

Попитан за Ивайла Бакалова, чието име е замесено по казуса с “Барселонагейт”, която днес ще бъде призована като свидетел по обвинението, той каза следното: “Аз Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетия, какво да ви отговоря на този въпрос“.

Припомняме, че вчера вечерта Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе искане до Народното събрание за сваляне на имунитета на бившия премиер. Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно като “Барселонагейт”, по което са събрани доказателства за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител – пране на пари.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че днес партията му ще се срещне отново с ПП-ДБ, за да проведат разговори, тъй като според него хаосът в държавата е голям.

“В момента, в който ние приехме закона, в който има контрол на главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Трябва да сте слепи това да не го виждате. Започнаха атаката веднага по партията на “Промяната”, за да блокират всякакви разговори”, смята Борисов.

Той е на мнение, че изтеклият запис изобщо не е пуснат случайно.

“Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души или за изтичането на секретна информация? Защо вчера? – Ами, за да няма правителство. Защо вчера поискаха моя имунитет, а не преди един месец. Задавам риторични въпроси”, каза още бившият премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст