ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 31 май 2023 г.

Николай Денков

От ПП не искат министри на ГЕРБ, приемат отвсякъде предложения за експерти

Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ бяха възобновени. Близо три часа Николай Денков и Мария Габриел разговаряха в кабинета на председателя на парламента. Сред участниците в началото на разговора са били и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев.

Прокуратурата издирва Пепи Еврото по обвинение за принуда

Софийската районна прокуратура се е самосезирала по повод разпространената в медиите информация за принуда и незаконни записи. По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29 май т.г. в София различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване. 

Клоунада по време на безвремие

Докато български фирми от дърводобивния сектор се гърчат, дружество със 100 лв. капитал получава дървесина без търг и конкурс. От години темата за експлоатирането на българската гора за пълненето на частни джобове и особено тази за износа на дървесина в чужбина е повод за подозрения и скандали. Но какво по-добро време за развихряне в тази посока, ако не сега.

И това доживяхме: Борисов да се въздигне до жертва на задкулисието

Видни демократи от години настояват Бойко Борисов да бъде разследван и вкаран в затвора. Днес обаче, когато той кацна на мушката на главния прокурор, те взеха да късат ризи и с голи гърди да го бранят като свещена крава. За никого не е тайна, че моментът е избран съвсем умишлено – седмицата за съставяне на редовно правителство с втория мандат.

Компаниите от Уолстрийт изграждат платформи за търговия с криптовалути

Водещите компании на американския финансов пазар започнаха да създават свои собствени платформи за търговия с криптовалута, разчитайки на привличане на средства от големи фондове. Сред тях са финансовата корпорация Standard Chartered, най-голямата японска брокерска компания Nomura и американската банкова фирма Charles Schwab.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст