Костадинов: Да видим дали ще се “замота” казусът с имунитета на Борисов

Ние говорим още от началото на работата на този парламент, че няма как да има стабилно редовно правителство”. Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Според него единственият вариант е да има нови избори.

Костадинов е на мнение, че инатът на ПП-ДБ да съставят правителство ще съсипе България. “Този инат, който в момента демонстрират от “Продължаваме промяната – Демократична България“ да съставят правителство, въпреки че вече нямат никаква морална и законова легитимност за това нещо, защото те са доказани, след вчерашното изслушване, агенти на чужда държава и трябва да бъдат арестувани, а не да участват в управлението на държавата. Този техен инат може да унищожи България”, подчерта той.

Лидерът на “Възраждане” смята, че ПП-ДБ искат да съсипят страната ни и тя да престане да съществува като държава. Той е категоричен, че те са заплаха за националната ни сигурност и трябва да бъдат арестувани. “Не знам защо все още ги допускат в сградата на Народното събрание”, допълни той.

На въпрос дали имунитетът на Борисов може да се окаже ключов фактор за съставянето на кабинет, Костадинов заяви: “Първо да видим дали ще се сбъднат думите от записа за това, че трябва да се направи необходимото да се “замота” казусът с имунитета на Борисов.”

Лидерът на “Възраждане” припомни, че още вчера са призовали Бойко Борисов да реши този проблем и да се откаже от имунитета си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст