ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прокуратурата издирва Пепи Еврото по обвинение за принуда

Софийската районна прокуратура се е самосезирала по повод разпространената в медиите информация за принуда и незаконни записи. По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29 май т.г. в София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване. Освен това за посочения период, без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е било използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

В съобщение на държавното обвинение се уточнява, че по досъдебното производство е повдигнато обвинение на лице с инициали П.П. Мъжът не е намерен и в момента е обявен за издирване.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси в София. Предстои назначаване и
изготвяне на експертизи, както и разпити на още свидетели. 

В случай, че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица, посочват от прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст