ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 1 юни 2023 г.

Денят на детето се превърна в ден на инфантилните политици

Първи юни е Ден на детето, а не на инфантилните политици. Това може би трябваше да бъде напомнено едно денонощие по-рано, за да не се стига до грозните словестно-батални сцени в Народното събрание. Ако гледахме клип с ученици, които се държат по този начин, вероятно щяхме да цъкаме с език и да ругаем демокрацията, която е направила децата ни толкоз прости и невъзпитани.

Габриел и Денков са близо до решение, заяви Бойко Борисов

“Единственото добро е експертно правителство. Мария Габриел и Николай Денков водят преговори и мисля, че са близко до взимане на решения.” Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Гешев няма да иска имунитета на Делян Добрев

Главният прокурор Иван Гешев няма да иска имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Обвинител номер едно е върнал върна предложението за внасяне на искане в Народното събрание сваляне на имунитета на Делян Добрев. По-рано Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе искането в парламента.

Природният газ поевтинява с 15 процента през юни

Природният газ поевтинява с 15 процента през юни. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране, която утвърди цена на синьото гориво в размер на 65,82 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. 

Министър Велкова предлага вместо нов дълг, да се ползва Сребърния фонд

По време на днешното си заседание парламентарната комисия по бюджет и финанси прие две решения, с които даде зелена светлина на така нареченото удължаване на удължителния закон за бюджета.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст