ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мелони: Няма Европа на две скорости

Джорджа Мелони Мая Санду

Италия е на предната линия в подкрепата за Киев, заяви италианската премиерка на срещата на върха на Европейската политическа общност

“Важно е да се каже отново, че няма Европа на две скорости“, каза министър-председателката на Италия Джорджа Мелони при пристигането си в Молдова за срещата на върха на Европейската политическа общност (ЕПО), предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА. 

“Провеждаме тази среща в момент, когато настоящите кризи разкриват слабости, в това число и европейски”, добави тя.

Втората среща на върха на ЕПО събра лидерите на 47 държави, включително представители на 27-те страни членки на Европейския съюз плюс Украйна, Швейцария, Сърбия и Обединеното кралство и други.

На въпрос за предложението Украйна да се присъедини към НАТО, Мелони подчерта, че Италия е на предната линия в подкрепата за Киев. 

“Както каза и папа Йоан Павел Втори, Европа има нужда да диша с двата си бели дроба – източният и западния”, каза италианската министър-председателка.

“Тези думи придобиват особено значение във време, когато президентът Зеленски и Украйна защитават свободата”, отбеляза тя.

“Провеждаме срещата в Молдова, която също е застрашена страна, и вече щеше да е въвлечена във войната, ако украинският народ не се отбраняваше така, както се отбранява сега”, изтъкна още Мелони.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст