ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Парламентът ще разгледа на второ четене промени в Закона за съдебната власт

Парламент Народно събрание сграда

Депутатите ще разгледат на второ гласуване промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет, според приетата програма за работа на Народното събрание.

Измененията уреждат правомощието на съответната колегия на Висшия съдебен съвет за приемане на Кодекс за етично поведение на българските съдии, съответно Кодекс за етично поведение на българските прокурори и следователи, като се отчитат спецификите на съдийската и прокурорската колегия и различията в професионалния статус и служебните задължения на магистратите. Предвижда се в едномесечен срок от влизането в сила на измененията съответната колегия да приеме кодекса и да внесе етичните правила за одобряване от пленума на ВСС.

Като втора точка за деня е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание от 12 януари т.г., според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част “енергетика”. Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.

Вчера на брифинг в НС Искра Михайлова от ПГ на “Възраждане” призова министъра на енергетика Росен Христов да дойде днес в парламента във връзка с предстоящото решение.

Източник: БТА

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст