ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

60% от родителите не спазват изискванията за превоз на деца в обезопасителни столчета

Проучване на Държавната агенция за безопасност на движението показва, че 60 процента от родителите не спазват изискванията за превозване на деца в обезопасителни столчета в автомобилите. В Деня на детето пред Столичния зоопарк се проведе специален урок за родители.

“Според съответните групи и съответното тегло и ръст на децата си има различен вид категоризирани столчета”, обясни Светослав Власев от Агенцията.

“Най доброто столче за нашето дете е онова, което е подходяща за неговата възраст, ръст и тегло и столче, което можем да монтираме правилно в автомобила си”, допълни Милена Захариева от фондация “Деца на борда”.

Родителите знаят ли как правилно да поставят децата в столчето в автомобила? Отговорът е “да” и “не”, казва Милена Захариева.

“Една голяма част от родителите от една страна се объркват, когато трябва да избират столче за детето си. Ние им помагаме. От друга страна, понякога срещат проблеми с монтажа”, поясни тя.

Мнението и на родителите:

“При ПТП естествено, че това го предпазва. Наскоро имах ПТП, и добре че бях с колан, аз бях на предната, детето ми беше на задната, при ПТП, благодарение на коланите, всичко ни спаси – да сме живи здрави.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст