ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 2 юни 2023 г.

Парламент среща ГЕРБ ПП Бойко Борисов

Иван Гешев внесе искане за сваляне на имунитета на Бойко Борисов

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-то Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народен представител и бивш министър-председател Бойко Борисов по предложение на Софийската градска прокуратура. 

ДПС няма да пречи на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да съставят правителство

След двучасови разговори между ДПС и представители на ПГ на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС от партията на Мустафа Карадайъ обявиха, че няма да участват в кабинет, но няма и да пречат да бъде съставен.

Правителството трябва да представи доклад за предоговарянето на ПВУ

Народното събрание задължи Министерския съвет да представи доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решението на предишния парламент за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) в частта енергетика. 

Следствието стана независимо от прокуратурата

Прокуратурата, която досега доминираше в Темида, започва да се пропуква – след въвеждането на механизма за контрол над главния прокурор, днес Националната следствена служба (НСлС) беше извадена от държавното обвинение.

Трябва ли инфлуенсърите да плащат данъци?

Европа е на път да наложи регулации на новата и модерна свободна професия „инфлуенсър“, защото, освен че някои от тези „търговци на влияние“ печелят доста добре без да плащат данъци, могат да нанесат значителни вреди. Засега на огромна част от континента действат безнаказано, а дейността им често е подценявана като безобидна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст