ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До 30 юни продължава кампанията за директни плащания за тази година

Пари

До 30 юни земеделските стопани могат да подават заявления за директни плащания в Кампания 2023 и да правят редакции без санкция.

Това е предвидено с допълнение към Наредба № 3 от 10 март тази година за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, които са публикувани в „Държавен вестник“ от 2 юни.

Кампанията за подаване на заявления за директни плащания през 2023 г. за първи път се прилага по новите правила, залегнали в Стратегическия план, и периодът за подаване на заявления е удължен от 5 юни до 30 юни.

С публикуваните промени се предвижда намалението на плащанията с 1% за всеки работен ден при подаването на заявление след 5 юни, да не се прилага за Кампания 2023. Целта е да се предостави повече време на земеделските стопани да се запознаят с възможностите за подпомагане и да вземат решение за интервенциите, по които да кандидатстват.

Запазва се принципът, че заявление за подпомагане, подадено след удължения срок, е недопустимо и на кандидата не се предоставя подпомагане.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст