ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДПС няма да пречи на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да съставят правителство

Парламент Мустафа Карадайъ

След двучасови разговори между ДПС и представители на ПГ на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС от партията на Мустафа Карадайъ обявиха, че няма да участват в кабинет, но няма и да пречат да бъде съставен. На разговорите присъстваха съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и номинираният за премиер акад. Николай Денков, кандидатът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел, Десислава Атанасова и Томислав Дончев, както и съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. От страна на ДПС освен Мустафа Карадайъ присъстваше и депутатът Делян Пеевски.

На срещата са били обсъждани теми, по които трите формации могат да имат допирни точки. “За реформи в Конституцията говорихме и поне имаме съгласие, че по същество и по реализация конституционните реформи ще ги обсъждаме, като бяхме потърсени за подкрепа на конституционните реформи, които ние сме ги предложили преди една година и половина. Но за да се реализират се изисква парламентарно време. За да се случат реформите, ние няма да пречим да си съставят кабинет”, добави Карадайъ.

Попитан, защо ДПС е променила позицията си относно даването на подкрепа за втория мандат, лидерът на партията заяви: “За да се случат реформите, ние няма да пречим да си съставят кабинет. Надявам се, че в този кабинет Рамбовци няма да има“.

Припомняме, че неколкократно от ДПС са заявявали, че няма да подкрепят правителство на ПП, но днес излязоха с различна позиция след срещата си с представителите на ПГ на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Все пак Карадайъ поясни, че не се отрича от думите си и отново нарече съюза между първите две парламентарно представени сили в 49-я парламент “порочна сватба”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст