ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йотова е разтревожена от недоверието между партньорите в бъдещия кабинет

Илияна Йотова

Вицепремиерът Илияна Йотова заяви, че е разтревожена заради липсата на доверие между партиите в бъдещия кабинет. Пред репортери в Казанлък тя посочи, че очаква да има редовно правителство и коментира перспективата да се състави кабинет “Денков-Габриел”. “Да, очаквам да има правителство. С голямо нетърпение чакам Народното събрание да гласува този кабинет, той да влезе в своите функции и да започне своята работа. Това не е добро начало, но не всеки път когато началото е лошо, то се развива по този начин”, каза Йотова.

Вицепремиерът изтъкна, че бъдещото правителство, съставът на което се коментира, ще има и тежки отговорности. “Да, те ще носят своята голяма отговорност, защото ще трябва да слагат кървави подписи, защото ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, за да ни вкарат в еврозоната, и трябва да проведат този тежък разговор с г-жа Урсула фон дер Лайен, защото ще трябва да извършват законни и незаконни чистки и уволнения в администрацията, защото ще трябва да променят службите за сигурност с “наши” МВР, за да правим “нашите избори”, отбеляза тя, имайки предвид части от изтеклия запис от Националния съвет на “Продължаваме промяната”.

“Ние ще чуем какви са претенциите на хората, които ще бъдат на площадите”, отговори Йотова, помолена да коментира подготвяния за довечера протест пред президентството.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст