ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Крипто борсата Binance съкращава служители и губи пазарен дял поради регулаторни разследвания

Борсата за криптовалути Binance започна да съкращава служителите си поради трудната ситуация, в която се намира от няколко месеца, съобщават медиите.

Размерът на съкращенията все още не е известен, но новината идва след като през март компанията възнамеряваше да наеме още 500 нови служители.

Експертите отдават това решение на проблемите на Binance, започнали след няколко разследвания от северноамериканските регулатори. Според Financial Times, поради тези разследвания, пазарният дял на тази борса в цялата търговия с криптовалута е намалял от 57.5 процента на 43 на сто през последните три месеца.

През март Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) заведе дело срещу Binance и неговия основател и главен изпълнителен директор Changpeng Zhao. Регулаторът го обвинява в нарушаване на редица американски разпоредби, включително тези, насочени към борбата с прането на пари. Притеснени от това, потребителите изтеглиха 2.1 милиарда долара от борсата само за една седмица.

На 1 юни стана известно за ново разследване срещу Binance – този път то беше започнато от Канадската комисия по ценни книжа и активи на провинция Онтарио. Регулаторът заподозря крипто борсата, че се опитва да заобиколи стандартните процедури за проверка и получаване на разрешения при навлизане на местния финансов пазар. Съобщава се, че канадските регулатори са предали известието за началото на разследването на борсата на 10 май.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст