Разтървете ги, та всеки да е с тържище!

борислав сарафов петьо петров пепи еврото

“Законодателният орган не просто може, а е длъжен да разтърве тези хора!” Така депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков обоснова нуждата от изваждане на Националната следствена служба от опеката на прокуратурата. След повече от десетилетие под шапката на държавното обвинение, в което следователите си отлежаха с високи заплати и екстри, сега се връщат към предишната “независимост”. А Сарафов няма вече да е заместник на Гешев, ами ще стане четвъртият “голям” в съдебната власт.

“През 2009 година направихме следствено-прокурорска съветска система, която за около 14 години като резултат не показа, че е било добро решение. Затова се налага да се върнем към старо решение, с него се спазва принципът на независимостта”, ликува радетел № 1 за тази “промяна” Бойко Рашков, бивш шеф на следствието. Не, че по негово време то вършеше повече работа, но за връщане на добре забравеното старо като ново това не е проблем. Въобще в тая работа съдебна реформа не търсете, просто импровизират според ритниците на атовете.

“В течащата битка между Иван Гешев и Боби Сарафов ние правим следствието независимо. Това, което прави новосформираното мнозинство, е пренаписване на закона – да даде повече сили на ортака на „Осемте джуджета“ и на този там, който го преследва – Борислав Боби Сарафов да има повече независимост в защита на Бойко Борисов”, предложи своя прочит на “промяната” независимият от броени дни депутат Радостин Василев. С рекапитулацията, че парламентът се е “осрал” с “реформата”.

Че повечето депутати не разбраха изобщо какво гласуват, ясно. Но виж, ортаклъците покрай „Осемте джуджета“ си струват да бъдат разбрани правилно. Най-малкото защото Любена, бившата на Пепи Еврото, осветява шеметния потенциал на един следовател, който може да натисне “натисне Enter-а” на всеки главен прокурор, който се окаже “сам на скала”, след като му дойде времето за “Delete”.

Според нея любимата фраза на укрилия се ексследовател, за когото се знаело “колко е мръсен и че не е добре с главата”, била: “Като няма доказателства, ще си ги донесем!”. Което в съдебната сфера е все пак по-малкото зло от основната проявна форма на беззаконието, произвола и корупцията: “Като има доказателства, ще ги отсвирим!”

Та, Любена, която признава че работели като съдебно “тържище” и “всичко, каквото е трябвало, се е вършело” – с водещо нейно участие в “логистиката”. Магистрати били “на абонамент или на редовна заплата” – всеки си имал своите проблеми и прибирал, колкото може, макар че “не всички са били чисто корумпирани и боклуци”. И макар че Еврото бил скъпчия, клиентите прииждали. “Ако не са оставали доволни, нали знаете, репутацията върви от уста на уста, нямаше да идват”.

При целия този бардак депутатите решиха да минат с разтърваване на Гешев и Сарафов. Така хем ще покрият огромната му клиентела, хем ще уредят всеки със свое тържище. След което съдебната проституция ще продължи необезпокоявано, но вече в рамките и милиардите по плана за възстановяване. Амин!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст