ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ситуацията в България ще бъде обсъдена в Европейския парламент

Европейския парламент

Ситуацията в България ще бъде обсъдена на извънредно заседание от Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права на Европейския парламент.

Информацията е на пресофиса на евродепутата Елена Йончева – единственият български представител в групата, по-известна като ЛИБЕ.

Очаква се на заседанието, насрочено за 13 юни, да бъдат поканени за изслушване представители на Министерство на правосъдието, на прокуратурата и на неправителствени организации.

Предвижда се да бъдат поканени за изслушване представители на Министерството на правосъдието, на прокуратурата и на неправителствени организации, се посочва в съобщението. Уточнява се, че евродепутатите от групата очакват да бъдат запознати с последните събития, свързани с върховенството на закона у нас.

Тази подкомисия на ЕП към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи постави България под наблюдение от 2020 г., като миналата година 2022 г. изслуша главния прокурор Иван Гешев и тогавашния премиер Кирил Петков. Участници в подкомисията посетиха нашата страна през 2021 г. и се очаква отново да бъдат у нас тази есен, се допълва в съобщението.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст