ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Турция изпраща специални части в Косово по искане на НАТО

КФОР в Северно Косово

Министерството на националната отбрана на Турция съобщи, че изпраща допълнително военно подразделение в Косово, където по-рано имаше сблъсъци между силите на Алианса КейФОР и косовски сърби, предаде Анадолската агенция. Решението е било взето в отговор на искане на командването на обединените въоръжени сили на НАТО в Неапол.

Турското министерство на отбраната подчертава, че Анкара продължава да допринася за гарантирането на мира и стабилността на международно равнище както на двустранна основа, така и в контекста на мисиите на ООН, НАТО, Европейския съюз и Организация за сигурност и сътрудничество в Европа.

“Турция се придържа към конструктивна позиция и по въпроса за разрешаването чрез диалог на ситуацията в северната част на приятелско и братско Косово, където имаше напрежение, застрашаващо сигурността и стабилността на региона. Анкара призовава всички страни да проявят сдържаност“, се казва в съобщението, цитирано от БТА.

Според данните, разпространени от турското министерство на отбраната, подразделението на турските специални части ще бъде прехвърлено до 4-5 юни в района на казармите „Султан Мурат“ в Косово.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст