ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Работи се по версията Ангел Христов да е бил вкаран мъртъв в България

Иван Демерджиев

ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов – единият от така наречените братя Галеви. В понеделник ще се извърши и аутопсия, която да установи причината за смъртта му. Установено е, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински. Работи се и по версията Христов да е бил вкаран мъртъв в страната. Това стана ясно от думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, цитиран от БНР.

Засега единствената сигурна информация е, че това е трупът на Христов. За това как и кога е влязъл в България близките му дават противоречиви сведения. Информацията за полет от Дубай не е била потвърдена.

Трупът вече е в София, няма данни към момента за насилствена смърт. “Разпоредил съм да се направи всичко необходимо, за да се установи има ли някакво въздействие, довело до смъртта на Ангел Христов. Ако няма въздействие, каква е причината за смъртта”, каза министърът.

Съобщението за смъртта на Ангел Христов е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и издаден смъртен акт. Полагат се усилия да се установи дали на територията на България се намира и другият т. нар. брат – Пламен Галев.

Демерджиев коментира и данните, че Петьо Еврото е напуснал страната заедно със семейството си: “Тези данни не са категорични. По-скоро са оперативни данни, така че изследваме всички възможни нахождения и на този герой, така да го нарека”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст