ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пекин: Конфликт със САЩ би бил катастрофален

Ли Шанфу

Конфликт със САЩ би бил катастрофален. Това заяви китайският министър на отбраната Ли Шанфу на срещата “Диалог Шангри-Ла” в Сингапур, предаде агенция Ройтерс. Светът е достатъчно голям, за да може Китай и САЩ да растат заедно, каза още китайският министър, цитиран БТА.

“Китай и САЩ имат различни системи и се различаваме по още много неща. Въпреки това това не бива да ни пречи да търсим обща почва и общи интереси, на базата на които да градим двустранните си отношения и да задълбочаваме сътрудничеството”, изтъкна Ли Шанфу.

Германия ще изпрати догодина два бойни кораба в Индийско-тихоокеанския регион, заяви германският министър на отбраната Борис Писториус на същия форум в Сингапур. Германският министър подчерта, че страните по света трябва да защитават международния ред, основан на правила, и да гарантират защита на главните мореплавателни маршрути.

Високопоставени представители на двайсетина от основните разузнавателни служби в света се събраха на тайна среща в кулоарите на срещата “Диалог Шангри-Ла”, която протича в Сингапур този уикенд, предаде “Ройтерс”, като се позова на свои неназовани източници.

Подобни срещи се организират от сингапурското правителство и се провеждат дискретно от няколко години. Това е първият път, в който се съобщава за тези срещи. Представител на САЩ на срещата е ръководителката на националната разузнавателна служба Аврил Хейнс. В срещата участва и представител на Китай въпреки напрежението между Пекин и Вашингтон.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст