ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Поне 20 ранени след руска въздушна атака в Днипро

Днипро

Тази нощ въздушна тревога беше обявена на територията на цяла Украйна. Съобщава се за 20 ранени след руска въздушна атака в централния украински град Днипро, предаде БНР.

Видео, споделено от украинския президент Володимир Зеленски, показва спасители, претърсващи останките от двуетажна сграда в Днипро.

Според областния управител Серхий Лисак сред ранените има 5 деца, като състоянието на три момчета се оценява като сериозно. Общо 17 от пострадалите са закарани в болница. След атаката в Днипро са избухнали пожари, допълва Лисак.

Експлозии се чуха и над столицата Киев, където отново се задействаха системите за противовъздушна отбрана. Съобщения за взривове имаше и в други части на Украйна в събота. Длъжностни лица в Суми, на север, са регистрирали 87 взрива в резултат на руски обстрел. Говори се за ранени и унищожаване на инфраструктура. За повече от десет експлозии беше съобщено и в окупираните от Русия южни градове Бердянск и Мелитопол, но без подробности. В самата Русия официални лица заявиха по-рано вчера, че още двама души са били убити при нови атаки в граничния регион Белгород.

В интервю за американския вестник “Уолстрийт джърнъл” украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна е готова да започне контранастъпление, за да си върне окупираните от Русия територии. По думите му, контранастъплението може да бъде извършено “по съвсем различни начини”. Същевременно властите в страната започнаха проверки на бомбоубежищата след сигнали, че много от тях са недостъпни или негодни за употреба.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст