ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вигенин: “Денков-Габриел” е кабинет на безпринципните компромиси, БСП няма да го подкрепи

Кристиан Вигенин

Кабинетът “Денков-Габриел” е кабинет на безпринципните компромиси и БСП няма да го подкрепи, заяви заместник-председателят на БСП и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин в Ямбол, като допълни, че не вярва правителството да изкара 18- месеца.

“За мен това е едно правителство, създадено под външен натиск и вътрешна необходимост. Правителство, което цели основно да защити от наказателно преследване лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и да върне във властта “Продължаваме промяната”, които се провалиха в предишния кабинет именно по темите, които сега се изтъкват като причина да има такова правителство”, коментира Вигенин.

“Все пак, ако има някакъв плюс, то е, че все пак властта ще се върне в парламента, ще има редовно правителство и работещ парламент, който се надяваме да приеме част от нашите приоритетни закони, които са свързани с подкрепата за хората. Това донякъде ще върне конституционния ред в страната”, добави социалистът.

“Безпринципната основа, на която се създава правителството, може много скоро да даде откат и ние да се върнем в по-лоша ситуация от тази, в която сме в момента”, подчерта той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст