ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане”: Депутатите, с поискан имунитет, ще го дадат, защото са невинни

Двамата народни представители, чийто имунитет беше поискан по-рано днес от главния прокурор Иван Гешев, не се притесняват сами да си го дадат, защото  са невинни, заявяват в позиция от партия “Възраждане”. 

Главният прокурор Иван Гешев внесе днес в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народните представители, посочени с инициалите В.В. и А.Г., по предложение на Софийската районна прокуратура. Срещу двамата има внесен обвинителен акт в Софийския районен съд за телесна повреда и хулиганство.

От пресцентъра на партията припомнят, че преди три години, след протест на “Възраждане” пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), двамата бяха задържани от полицаите на места, отдалечени от протеста. Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени служители. 

“Обвиненията срещу тях са за насилие над униформени лица, при положение че цяла България видя кадри, излъчени по националните телевизии, от които е видно, че Ангел Георгиев и Веселин Вешев са обект на полицейско насилие.  Насилие от полицаи, което видяхме и под колоните на Министерски съвет, където млади хора бяха бити и унижавани от униформени по време на протест”, се посочва в съобщението от “Възраждане”.

И още: “Нови протести предстоят и  призоваваме полицаите да не се поддават на провокации и да не се превръщат в “маша” в ръцете на американския колониален режим, маскиран като българско правителство. Относно имунитета, поискан от Иван Гешев, и двамата народни представители не се притесняват сами да си го дадат, защото  са невинни”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст