ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От 7 юни започва изплащането на пенсиите през този месец чрез пощенските станции

Пенсионери - пари - евро - еврозона

Изплащането на пенсиите през този месец чрез пощенските станции ще бъде по стандартния график – от 7-и до 20-ти юни, съобщиха от Националния осигурителен институт. Преводите на юнските пенсии по сметките на хората, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени в сряда, 7-и юни.

От Националния осигурителен институт също така информират, че на сайта на института има нова електронна услуга, свързана с правото на хората да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия или на добавката за чужда помощ и след изтичането на срока на експертното решение на ТЕЛК или НЕЛК. Става въпрос за времето до издаването на ново такова решение от съответните комисии, в случай че е налице забавяне в медицинската експертиза при преосвидетелстването.

Пенсионерите могат в реално време да се информират дали за тях към НОИ има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на медицинската експертиза. Тя е достъпна през рубриката електронни услуги и справки по ЕГН и ПИК на НОИ в услуга на пенсионера.

Справката е “за получени данни от Министерство на здравеопазването/регионални здравни инспекции по Закона за здравето/Преходни и заключителни разпоредби в закона за изменение и допълнение на Закона за хората с увреждания”.

Ако хората, за които е постъпила информация по този ред, отговарят на предвидените законови условия, електронната справка ще съдържа данни и за срока на продълженото изплащане, както и за подлежащата на изплащане сума за времето от спирането на плащането до неговото последващо възстановяване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст