ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Повдигат обвинение на Радостин Василев за изнудване

Радостин Василев - министър на спорта - Има такъв народ - 2021 г.

Днес повдигат обвинение на бившия депутат от ПП-ДБ Радостин Василев. Причината е твърдение, че по времето, когато е депутат от ИТН, е изнудвал съпратийката си Христинка Иванова да напусне депутатското си място, съобщават от Нова телевизия.

Припомняме, че като доказателство за това Тошко Йорданов пусна скандален телефонен запис, от който става ясно как Радостин Василев изнудва депутатката Христина Иванова да напусне парламентарната група заедно с останалите отцепници. Срещите в опит за разцепване на ПГ на ИТН са се провеждали в апартамента на Кирил Петков, става ясно още от записа.

От записания разговор се разбира, че след като Христина Иванова отказва да напусне ИТН, Василев я заплашва, че ще бъде принудена да си подаде молбата за напускане на Народното събрание. 

Правя го за твое добро“, казва Василев на колежката си, чува се на аудиозаписа.

“Аз мога да си отида и на село, никой нищо не ми е обещавал. Няма да отида никъде“, отвръща тя, категорична, че остава в ПГ на ИТН.

Аз ПП не мога да стана никога, човек“, му казва още Иванова, която е народен представител от избирателния район на Василев – Плевен.

Слушай, няма да ги подкрепяме“, пояснява той по адрес на ПП. “Пътувам към тебе“, уговаря я Радостин Василев.

Не искам, промених си решението“, непреклонна е народната представителка.

Василев я пита: “Уплашиха ли те?” Депутатката от ИТН отрича.

Тогава Василев пристъпва към заплахите.

Тогава ще дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. И ще видиш, че ще го направиш“, заканва се бившият спортен министър.

След края на записа, който изслушаха журналистите, самата Христина Иванова заяви, че и друг път е била заплашвана от Радостин Василев.

От своя страна тогава Радостин Василев отрече да е заплашвал колежката си. По думите му още при срещата в дома му с другите депутати от партията, които са обмисляли да напуснат, са се разбрали, ако някой бъде притиснат от ръководството, да си подаде молба за напускане от парламента. Затова Василев твърди, че е казал на Иванова, че ще ѝ прати юристи, да ѝ оформят молбата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст