ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пране, което няма изпиране

Колкото и тъмни да са тъмните сили, които не желаят редовен кабинет между “Промяната” и ГЕРБ, изпирането на Борисов става все по неприемливо и невъзможно. Знаем за бюджета, плана за възстановяване и еврозоната, но скелетите от гардероба на мутробандитизма тропат все по-зловещо. И онова “Няма да се борим срещу корупцията! Не ни трябва Фалконе! Няма да се борим срещу мафията!” от записа на Радостин Василев кънти все по-оглушително.

Един нюанс, който не е никак тънък – протестът с прах за пране на “Левицата” пред президентството акцентираше не толкова а конформизма отстрана на ПП, колкото върху мръсотията от ГЕРБ. Чухме неща, които мотивираха в продължение на години антикорупционните протести, но сякаш сега никой вече не иска да бъдат казвани.

„ПП – Продължаваме Пералнята! Защото след ГЕРБ, перете и ДПС! Поредният предизборен трик – гласуваш за Кирил, получаваш Борисов и Пеевски. И всичко това зад жаждата за власт, маскирана като съдебна реформа“, заяви Мая Манолова. И отпрати репортерите да насочат въпросите си за братя Галеви към Борисов, за чийто несменяем кмет на София Йорданка Фандъкова работел ъндърграундът.

“Реално и тогава го казах, и не съм спряла да го повтарям, че целият ъндърграунд – и Таки, и Къро, и Пашата, и Лакомото, и Килията, и Ради Братовчеда, и Киро Японеца – всичко това беше построено, за да работи за победата на ГЕРБ и Фандъкова в София. Така че питайте него!”, каза Мая Манолова. И се надяваме някой вътрешен министър най-сетне да обърне внимание на тези имена не само на приказки.

А Румен Петков добави, че “първият въпрос е как е излязъл” Ангел Христов от страната, в която го намериха мъртъв след дългогодишно “издирване”. “Не знам защо така услужливо го пропускаме, защото председателят на комитета по извеждането му през 2012 г. беше премиерът Бойко Борисов. Така, че въпросът как е влязъл е вторият въпрос”.

Затова ще допуснем по възможно най-деликатния начин, че не всеки отвратен от ротационната некоалиция е непременно путинист и евразиец, който мрази в червата си цивилизационния избор и ценностите на евроатлантизма. И ще напомним още по-деликатно, че последният не може да бъде никаква ценност, ако изпира престъпните погроми на организираната престъпност и политическата корупция с ЕНП – препарати.

Та не отписвайте анти препоръката на президента Радев при връчването на мандата. Нито сигналите, че гласуването на кабинета може да е изненадващо. Че освен мантрата “Кабинет трябва да има” всичко друго е баланс на отвращение.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст