ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Столична община иска 283 млн. лв. за енергийно обновяване на сгради

Ирина Савина - зам. кмет на София

Столичната община е подала 198 броя предложения за инвестиции за енергийно обновяване на сгради или блок-секции към Структурата на наблюдение при Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Те са на обща стойност 283.071 млн. лева.

Това съобщи зам.-кметът на София Ирина Савина. Тя обясни, че предстои оценка и одобрение от структурата за наблюдение и докладване.   


Финансирането се осигурява от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Зам.-кметът заяви, че в процеса на кандидатстване,  Столичната община е разкрила Център за енергийна ефективност с цел да подпомогне собствениците на обекти при подготовката на документите.

Ирина Савина допълни, че кандидатсването е ставало в районните администрации, които изпълняват функциите по административно и финансово управление на процеса и се отчитат пред Структурата за наблюдение и докладване (СНД). 

Вторият етап от процедурата за подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд вече стартира. Сдруженията ще могат да кандидатстват за безвъзмездно финансиране в размер на 80 %  от необходимата сума. Документите отново ще се подават в районните администрации.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст