ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трябва ни нормален бюджет в кратък срок, заяви Николай Денков

“Трябва да се направи нормален бюджет в максимално кратки срокове. Това е много важен първи приоритет”. Това заяви акад. Николай Денков, след като върна изпълнен втория мандат за съставяне на редовно правителство на президента Румен Радев.

Той уточни, че вчера са се срещнали с Мария Габриел, за да обсъдят изпълнението на плана за възстановяване и устойчивост. Там е бил и съпредседателят на ПП Асен Василев, с когото говорили и за пренаписването на бюджета на служебния кабинет, който бил с “абсурден дефицит”.

Денков смята, че има голямо забавяне и процесите трябва да се ускорят. Според него бюджетът трябва да се направи професионално, тъй като това не е въпрос само на политическо желание.

Естествено е там, където се работи добре, където има напредък, да се продължи и да се потърси развитие. Има успешни министри, но има и министри, които не са се справили със задачата си. Ще се гледа това, което е било заложено като програма за съответния период, ще излезем и със собствена програма”, посочи Денков.

Кандидат-премиерът коментира, че не случайно ръководителите на партиите са зад него при връщането на мандата, защото няма шанс правителството да бъде управлявано успешно, ако няма тясна координация.

Денков изтъкна, че освен с ГЕРБ-СДС, коалицията преговаря и с ДПС за съдебна реформа.

Относно създалото се напрежение около службите, Денков заяви, че не знае на какво се дължи то. Според него записът пуснат от Радостин Василев е разтълкуван напълно погрешно от медиите и от анализаторите. “Службите трябва да служат на България, каза той и обясни, че идеята им е те да се избират и от парламента“, завърши той.

Преди по-малко от час кандидат-премиерът на ПП-ДБ Николай Денков върна изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Той им обеща, че в най-кратък срок ще издаде указ.

България има нужда от институции и политици, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, които да укрепват суверенитета на страната. По най-бързия начин ще издам указ, за да внеса вашето предложение в Народното събрание, където да бъде гласувано по съвест от народните избраници“, заяви държавният глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст