ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Турция има нов министър на външните работи – Хакан Фидан

Хакан Фидан Мевлют Чавушоглу
Мевлют Чавушоглу и Хакан Фидан (АА)

Независимата външна политика на Турция ще бъде фокус и на новия външен министър

Новоназначеният турски министър на външните работи Хакан Фидан постави акцент върху националната и независима външна политика на Турция в изказване по-време на церемонията, на която неговият предшественик Мевлют Чавушоглу му предаде поста, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Новият външен министър обеща да направи всичко възможно за мира, сигурността и благоденствието на Турция и турския народ.

“По време на тази своя мисия ще направя всичко възможно за единството, сигурността и благоденствието на нашата държава и нация, в съответствие с визията на нашия президент, който беше преизбран, като спечели голямо одобрение от нашия народ, и на ценностите, които той представлява. Ще продължа да развивам визията за националната външна политика, основана на независимостта на нашата държава от всякакви влияния и върховенството на волята на нашия народ”, каза той.

Хакан Фидан беше назначен за външен министър от президента Реджеп Тайип Ердоган, който представи в събота новия си кабинет.

Преди това 55-годишният Фидан заемаше поста ръководител на Националната разузнавателна агенция МИТ, на който бе назначен през май 2010 г. от тогавашния премиер Ердоган. 

Той е женен и има три деца.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст