ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 6 юни 2023 г.

парламент

Парламентът избра редовно правителство с премиер Николай Денков

Депутатите избраха Николай Денков за министър-председател и одобриха структурата и състава на предложения от него кабинет. На извънредно заседание Народното събрание гласува проектокабинета “Денков-Габриел”, след като вчера президентът Румен Радев издаде указ за съставяне на правителство. “За” кандидатурата на Денков гласуваха 132 депутати – 68 от ГЕРБ-СДС, 62 от ПП-ДБ и двама от ДПС.

Прокуратурата поиска имунитета на Кирил Петков

Парламент Кирил Петков

Софийска районна прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Кирил Петков. Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство, подадена на основание чл. 110 от Конституцията на Република България с неверни данни.

Седем с един удар

45 Народно събрание Парламент ... сграда

Крайно нестандартният изход от мъките за съставяне на редовно правителство чрез коалиция между ГЕРБ и ПП/ДБ тепърва ще носи своите резултати. Дай Боже да са добри за страната и народа, въпреки че съмненията са повече от основателни. Възможно е да се оправдае метафоричната преценка на един покоен председател на парламента: „Влакът е мръсен, но вози“.

Дали пък жълтите павета не са редени от извънземни на по три ракии?

Столична община се опитва да върне града във времената, когато до идването на римляните по нашите земи (втори век преди Христа) са оставали някакви си… стотина години. Градската среда е лабораторна маса за злокобни експерименти, които хем дразнят окото и всички останали сетива, хем струват скъпо и прескъпо на данъкоплатците.

Взривиха стената на огромния язовир “Каховка” в Украйна

язовир каховка

Стената на огромния язовир „Каховка“ в контролираната от Русия част на Херсонска област в Украйна бе разрушена и територията по поречието на река Днепър бе наводнено. Около 22 000 души, живеещи в 14 населени места в украинската Херсонска област, бяха изложени на риск от наводнения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст