ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова опровергава Борисов за кабинета с първия мандат

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече твърденията на лидера на Бойко Борисов, че е имало постигната договорка за правителство с мандата на ГЕРБ.

“Това, което Борисов е казал, е пълна лъжа. Когато водехме разговори за правителство, изобщо не е ставало дума за г-н Гешев. Беше въпросът да кредитираме г-жа Мария Габриел, която каза още след първата среща, че с БСП няма да стане работата, защото се видя, че имаме принципни различия”, обясни Нинова.

Тя определи като “неморална” постигнатата договореност за кабинет между първите две политически сили и обяви, че няма да им даде 100 дни толеранс на правителството “Денков- Габриел”.

“Защото България няма 100 дни да чака, толкова кризи са се натрупали. Не може другата седмица да внесат бюджет, в който замразяват доходите на хората, замразяват социалните плащания  – при този ръст на цените и тази инфлация, и ние да чакаме да изтече стотния ден, за да им кажем, че така няма да стане. Ние ще си отстояваме нашите позиции буквално от утре”, заяви лидерът на БСП.

Корнелия Нинова призова лидерите на ПП и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов да се откажат доброволно от депутатския си имунитет и се закани, че ако промените на Конституцията стигнат до пленарна зала, левицата ще предложи отпадането на тази привилегия.

“Да си дадат имунитета, нали са мъжкари, какво толкова. Ако твърденията им, че са невинни, са верни – да ги дадат, прокуратурата не издава присъди, има съд накрая, съдът ще каже дали са невинни, или не. Но то е очевидно, че те се крият зад тези имунитети. Аз бих предложила на Христо Иванов, защото го чух, че ще ни покани на някакви разговори за Конституцията, в тези промени на Конституцията да махнем депутатския имунитет. Не сме по-различни от другите хора. Вижда се, че този имунитет в момента се ползва, за да се крият от правораздаване – дайте го, да има процес и съдът ще ви оневини, ако сте невинни, какво толкова страшно има?”, каза още Нинова.

По-рано лидерът на БСП публикува пост във Фейсбук, в който написа, че “ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са коалицията на имунитетите, на войната, на страха – те не мислят за хората”.

“Това, което се гласува днес, не е политически компромис и не е за България – това е компромис на две задкулисни кохорти в името на собственото им оцеляване”, посочва още Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст