ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът Радев прие служебните министри и им благодари

Радев към служебния кабинет: Вие не само се справихте с кризата, но и отворихте възможности за развитие на страната

Президентът Румен Радев благодари на служебния кабинет за добре свършената работа.

„Вие не само се справихте с кризата, но и отворихте възможности за развитие на страната. Дадохте спокойствие на следващите правителства. Очаквам в най-скоро време да берем плодовете на вашия труд”, обърна се държавният глава към министрите от служебния кабинет.

„Само преди 10 месеца вие поехте отговорност за управлението на страната във вихъра на един коктейл от кризи. Рекордни цени на горивата, галопираща инфлация, липса на договори, търгове, слотове, интерконектор, замразени инфраструктурни проекти, липса на закони, разработени по плана за възстановяване и устойчивост. Застой в модернизацията на армията, рекорден мигрантски натикат, война близо до нашата територия. Затова при вашето стъпване в длъжност отбелязахме редица приоритети – отстояване на българския интерес, укрепване на сигурността и задълбочаване на европейската интеграция”, отчете Радев.

„В момента по статистики България има най-ниските цени на горивата и това е заради успехът, който постигнахте, а именно “Лукойл” да се съобразява с българските власти и да заплаща данъци тук. България благодарение на вашите усилия и професионализъм се утвърди като важен енергиен фактор”, коментира държавният глава.  

От своя страна служебният министър-председател Гълъб Донев също благодари на президента за доверието.

„Започнахме своята работа в една среда, която държавата беше поставена на пауза, среда в която кризите следваха една след друга. Среда, в която българските граждани и бизнеса се чувствата несигурни за това как ще премине зимата”, уточни Донев.

Донев добави, че в тази среда кризите, не само политическата, са следвали една след друга. Той отбеляза, че българските граждани и бизнесът са се чувствали несигурни как ще премине зимата – дали ще са на топло и на тъмно или съответно ще имат необходимия ресурс от електроенергия и природен газ. 

“Осигурихме на българските граждани и българския бизнес най-евтиния газ в Европа, осигурихме цени на горивата по-ниски от 2019 г., осигурихме най-вече спокойствие, предвидимост и сигурност за функционирането на всички обществени системи”, каза Донев. 

Той благодари на българските граждани и на президента за доверието, което е гласувал на служебното правителство, и за подкрепата, която е оказвал през всичките девет месеца.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст