ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шишков: Дадохме възможност да се строят над 100 км магистрали

Министерски съвет Иван Шишков

“За 10 месеца видях, че нямаме достатъчно пътища и магистрали и строим некачествено. Една част от проблема е, че това води до по-чести ремонти, но и до по-големи проблеми с движението. Служебният кабинет даде възможност да се строят над 100 км магистрали. Завършихме лота на магистрала „Европа“ от Драгоман до Калотина, наскоро пуснахме движението по последния участък от 6 километра. До дни ще бъде пуснато движението и в другата част с дължина 16 километра. Ако не бяха дъждовете, това щеше вече да се е случило”, заяви пред NOVA служебният регионален министър Иван Шишков.

По магистрала “Тракия“ се ремонтират дефектирали фуги на мостове. Няма друг начин да бъдат ремонтирани, освен да се затвори участък, каза министърът. “В годините назад ремонтите не са били това, което искаме, така че става дума за аварийни ремонти на строителство на около 3 години. Когато строим лошо, се налагат по-чести ремонти и няма обходни маршрути”, подчерта той. И добави, че Агенция “Пътна инфраструктура” поддържа пътищата и контролира строителството. А големият проблем в агенцията е, че липсват хора за работа. “Не можем да намерим специалисти за там, има свободни работни места”, обясни Шишков. По думите му на магистрала “Тракия” има лошо извършени ремонти и затова се прави задание за основен ремонт в отсечката между Стара Загора и Ямбол. Предстои и разширение с още едно платно в участъка от София до магистрала “Марица”.

“На автомагистрала “Европа“ от София до Сливница одобрихме устройствен план и го отчуждихме. Следващите 16 км ги “събудихме” и направихме процедурата от край до край. На пътя от Русе до Велико Търново имаме два лота около Бяла с дължина приблизително 70 километра. До края на септември трябва да има разрешение за строеж. На магистрала “Струма“ е одобрен проектът за тунел “Железница” и се очаква едната посока да бъде пусната в движение до август, а другата – до края на годината. Следващите 7-8 км от магистралата ще бъдат пуснати до два месеца. 7,5 км от пътя Ботевград – Мездра вече са в експлоатация”, отбеляза регионалният министър.

Той е уверен, че предложеният за редовен министър в неговия ресор Андрей Цеков ще продължи политиката на служебния кабинет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст