ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков ще проверява големите разходи на служебното правителство

Моля да действате експедитивно и решително, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, а в същото време експедитивността не трябва да е за сметка на качеството. На добър час! Сигурен съм, че може да успеем, стига да работим като екип.

С тези думи премиерът Николай Денков откри първото заседание на Министерския съвет.

Той открои три най-първи задачи пред новия Министерски съвет: 

1. Подготовката на бюджета, за която той призова всички министри да съдействат на Министерство на финансите;

2. Окомплектоването на кабинетите по министерства, предвид освобождаването на заместник-министрите в последния ден на служебното правителство;

3. Довършването на управленската програма заедно с експертите от Народното събрание.

Новоизбраният министър-председател заяви, че е видял през последните дни в медиите няколко информации за раздадени средства в доста големи размери – милиарди левове, без да е ясно дали са насочени целесъобразно и ефикасно. Той допълни, че се е появила информация и за забавени процедури в някои министерства, от които също могат да настъпят загуби в големи размери. 

„Не знам дали тази информация е вярна, но тя трябва да се провери. Затова с другите ви задачи молбата ми към вас е да проверите какви големи разходи са били направени в министерствата през последните седмици и месеци и дали има забавени процедури”, заръча Денков. 

Той подчерта, че всяко забавяне може да коства много скъпо на бюджета на държавата, а това е за сметка на хората и на бизнеса. 

Според премиера това са средства, с които се осъществява една или друга дейност и ако бъдат загубени, ще бъде загубена и възможността за реализиране на дейностите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст