ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 7 юни 2023 г.

Парламент Йордан Цонев Пеевски Карадайъ

Избраха Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси

Със 109 гласа “за”, 69 “против” и 8 въздържали се депутатите одобриха Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. По време на дискусията стана ясно, че “Демократична България” и “Продължаваме промяната” няма да подкрепят номинацията му, а гласуването приключи с поредния скандал в пленарната зала, което наложи прекъсване на заседанието.

Денков ще проверява големите разходи на служебното правителство

Моля да действате експедитивно и решително, защото нямаме време. Никой няма да ни даде 100 дни, а в същото време експедитивността не трябва да е за сметка на качеството. На добър час! Сигурен съм, че може да успеем, стига да работим като екип. С тези думи премиерът Николай Денков откри първото заседание на Министерския съвет.

Напук на туристическия сезон на плаж „Смокиня – юг“ пак ще леят бетон

Докато голямото надлъгване за властта поглъщаше вниманието на масовата публика, чевръстите инвеститори не си губят времето с глупости. И, както всяко лято през последните три десетилетия, те посрещат курортистите по морето с бетонобъркачки, къртачи, камиони, багери и фадроми, вдигащи прахоляк и издаващи какви ли не звуци, и по плажовете, и по съседните ниви. Безспорно обаче най-любимото им занимание е да строят по дюните и останалите защитени местности по Черноморието.

ВСС отказа да образува дисциплинарка на Борислав Сарафов

Прокурорската колегия на ВСС реши да не образува дисциплинарно производство за налагане на наказание на зам.-главния прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов. Решението е взето със седем на два гласа.

”Възраждане” провали заседанието на парламента

Заради “Възраждане” заседанието на парламента бе прекратено. Втора поредна седмица избухват скандали между депутатите на Костадин Костадинов и членове на групата на ПП-ДБ. Днес, след като Делян Пеевски от ДПС беше избран за член на Комисията по конституционни въпроси, от ПП-ДБ се ядосаха, че от “Възраждане” не са участвали в гласуването и така се помогнали за избора на Пеевски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст