ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мария Габриел: Следващата седмица ще финализираме управленската ни програма

През следващата седмица предстоят разговори между двата преговорни екипа на двете парламентарни групи – на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, заедно с министри, за да бъде финализирана управленската програма. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел след днешното първо заседание на новоизбраното редовно правителство. 

„В тази управленска програма ще бъдат изведени на преден план онези краткосрочни приоритети, които ще ни позволят да имаме резултати и така да убедим българските граждани, че това правителство е не само работещо, а и стабилно“, посочи Габриел. 

Като друга основна тема, върху която предстои да се работи през идните дни, тя определи приемането на държавния бюджет.

Дискусията трябва да започне в детайли, за да може да бъде приет максимално бързо, посочи Мария Габриел.

Тя отбеляза, че все още няма свои заместници, които да я подпомагат в работата ѝ начело на Министерството на външните работи, но допълни, че министрите в най-скоро време ще подберат своите екипи за работа, наблягайки на хора с експертен профил.

Във връзка с кадровите промени в ръководствата на НАП и Агенция „Митници“, направени в първия работен ден на новоизбраното редовно правителство, Мария Габриел заяви, че не се меси в ресорите на своите колеги.

На заседанието на кабинета финансовият министър Асен Василев е изложил мотивите си за смяната на изпълнителния директор на НАП, каза още Габриел. “Предстои бюджет и темите за събирането и приходите са изключително важни, така че той има своето право да разчита на свой екип”, допълни тя.

Земетресението в Пловдивско също е било тема на днешното правителствено заседание. Вицепремиерът увери, че институциите са реагирали веднага след земетресението в Пловдивско и вече се оценяват материалните щети. 

“В момента се оценяват материалните щети, това са неща, които са изключително важни, аз също бих се присъединила към посланието да бъдат спокойни и родителите, и децата, и учителите”, каза Габриел.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст