ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румен Спецов официално се върна на върха в НАП

Автомагистрала "Хемус" Румен Спецов

Правителството отново назначи Румен Спецов за изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Министерският съвет освободи Борис Михайлов от длъжността поради влошаване на събираемостта на приходите от ДДС, аргументират се от кабинета на Николай Денков. Спецов ръководеше данъчната администрация в правителството на Кирил Петков. По-рано пред NOVA той потвърди, че е получил покана отново да оглави приходната агенция, като уточни, че е готов да поеме поста.

От Министерския съвет изтъкват, че новоназначеният директор е висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в Националната агенция за приходите и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2001 – 2015 г. е заемал различни експертни и ръководни длъжности в Националната агенция за приходите. Професионалният му опит е свързан с анализ и разследване на данъчни измами, оценяване на риска на търговските сектори, съвместна работа с ДАНС, прокуратурата и чуждестранни партньорски организации и служби. Бил е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство. От м. май 2021 г. до м. август 2022 г. заема длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст