ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Софтуерната компания “Мусала Софт” откри свой офис в Кайро

Египет е стратегическа локация в глобалната стратегия за експанзия на компанията

Софтуерната компания „Мусала Софт“, част от Aricoma Digital –  технологично ядро на KKCG, преряза официално лентата на своя офис в Кайро, Египет. Тази локация е стратегическа в плановете на компанията за глобално разширяване и засилва присъствието ѝ в Египет и региона. С близо 80 служители „Мусала“ създава солидна основа, с която позиционира Египет като следващия си голям технологичен център.

„Мусала Софт“ започва пилотно дейността си в Египет по време на пандемията в напълно отдалечен режим на работа. Сега компанията предлага на служителите си ново офис пространство с персонални и споделени работни зони.

Служителите в Египет работят по ключови за „Мусала Софт“ проекти за големи мултинационални компании със седалища по целия свят и региона, сред които: Mubadala – ОАЕ, Deutsche Telekom – Германия, Financial Times – Великобритания, IBM – САЩ, Bosch – Германия и други, както и инициативи за дигитална трансформация на вътрешните системи и инфраструктура на „Мусала Софт“.

„Наблюдавахме отблизо развитието на Египет в продължение на години, преди да решим да инвестираме. Сред различните фактори в страната бяхме особено привлечени от множеството висококвалифицирани таланти и положителните тенденции за бъдещето”, посочваЕлена Маринова, президент и председател на борда на „Мусала Софт“.

Самех Рабех ще е регионален мениджър на „Мусала Софт“ за Египет. „За мен е привилегия да представлявам силните страни на Египет и да допринасям за световното признание на страната”, казва той.

Ян Врани, ръководител на M&A в Aricoma Digital, част от  KKCG, подчерта съответствието на дейността на „Мусала Софт“ в Египет с целите за разширяване на групата. Според него за организация с европейски корени и глобални амбиции като неговата компания, присъствието на „Мусала Софт“ в Египет напълно съответства на плановете ни за растеж.

„Мусала Софт“ е водеща софтуерна компания с екип от над 750 професионалисти от вад десет националности, специализирана в IT консултиране, изграждане и внедряване на сложни и мащабни софтуерни проекти.  

Клиентите са предимно големи международни корпорации и институции, сред които: IBM, VMWare, SAP, Experian, Bosch, Deutsche Telekom, Yettel, A1, Vivacom, Банка ДСК/OTP Group, ProCredit Bank, Commerzbank, Generali, BMW, Perkin Elmer, Митническите служби на Холандия, НАП-България, Mubadala и други.

„Мусала Софт“ е първата в България с ISO 26000 – насоки за социална отговорност и носител на TISAX – доверен доставчик на услуги за автомобилната индустрия.  

Aricoma Digital е базирана в Европа технологична консултантска фирма,  част от технологичното ядро на KKCG, чиято цел е да решава бизнес предизвикателства за компании на бъдещето от целия свят. В момента Aricoma Digital е в процес на трансформация, както на глобално, така и на регионално ниво, развивайки Next-Generation Technology Business в световен мащаб. Разрастваме се бързо както органично, така и чрез стратегически придобивания.

ИТ индустрията в Египет преживява бърз растеж през последните години. Страната разполага с висококвалифицирана и образована работна сила с над 450 000 дипломирани специалисти по наука, технологии, инженерство и математика (направление STEM всяка година.) Освен това стратегическото местоположение на Египет на кръстопътя между Африка, Близкия изток и Европа го превръща в атрактивна дестинация за чуждестранни инвестиции в ИТ сектора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст