ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Христов: Спешно трябва да се размрази “Белене”, там са инвестирани милиони

Спешно трябва да се размрази проектът “Белене”, защото там са инвестирани милиони. Това мнение изрази във Варна бившият министър на енергетиката Росен Христов, който участва в Международната ядрена конференция “Булатом”, посветена на българската атомна енергетика. Той посочи, че оборудването на атомната електроцентрала е в добро състояние, но поддръжката коства милиони разходи всяка година. Актив за 2,5 млрд. лева стои неизползван, подчерта Христов.

Доклад, който представя възможностите на България в енергийния сектор, ще бъде представен в Народното събрание. По думите му добър вариант е внедряването на повече възобновяеми източници на енергия, защото така ще покрием изискванията на ЕК и същевременно ще имаме евтина енергия. От Европейската комисия са готови да намалят изискванията за редуциране на вредните емисии, за сметка на повече възобновяеми източници, подчерта той и изрази надежда депутатите да подкрепят предложението.

“Никога България не е била на такова ниво на лидерство и на партньорство в сферата на енергетиката с държавите от региона, оставяме летящ старт на сегашния екип на министерството”, каза бившият министър на енергетиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст